Ízléstelenségnek és sajnálatosnak tartja Jaksity György corvinusos beszédét Hernádi Zsolt

gazdaság
2022 július 30., 07:45
comments 37

„A diplomaosztót, ha valaki erre használja ki, arra egyetlenegy dolgot tudok mondani, hogy egyszerűen ízléstelenség.” A Mathias Corvinus Collegium esztergomi fesztiválján, főként az egyetemek modellváltásának témájában (július 29-én) tartott pódiumbeszélgetés során kérdezték a Corvinus diplomaosztóján történtekről a Mol-elnököt. Hernádi elismerte, hogy mindenkinek szíve joga, hogy elmondja a véleményét, de ami történt, az ízléstelenség. Az esetet ahhoz hasonlította, mintha valakit elhívna az esküvőjére, hogy buzdító beszédet mondjon, de a másik ehelyett a világvégéről kezdene el beszélni és azt kérné, hogy lépjenek be a politikai pártjába, mert ők majd ezt megváltoztatják.

„Az volt a felkérés, hogy mondja el a fiataloknak, hogy miért is jó közgazdásznak lenni [...] Nem ez történt, sajnálatos.”

Szerinte a jelen körülmények között bizonyos mértékig érthető, hogy ilyen sajtóvisszhangja lett a beszédnek. Ezután előkapta a helyi országgyűlési képviselőtől, Erős Gábortól aznap kapott ajándékát - egy sárga lapot - és azt mondta, ezt fogja majd felmutatni Jaksitynak, „ezt nem szabad”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt