Független Benzinkutasok Szövetsége: Heteken belül komoly üzemanyaghiány alakulhat ki

közlekedés
2022 augusztus 01., 19:49
comments 10

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke az RTL Híradónak azt mondta: van olyan benzinkút, ahol nincs dízel, de van olyan is, ahol már semmit sem lehet kapni, így heteken belül nagy problémák lehetnek a gázolajellátással Magyarországon.

A szombati kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, az új rendelkezéssel spórolnak az üzemanyagon, illetve azt, hogy nem várhatóak újabb korlátozások.

Egri Gábor szerint a teljes benzinárstopot el kellene törölni, és szociális alapon kellene a rászoruló autósokat támogatni, csakhogy a kormány októberig nem tervezi feloldani az árstopot.

Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban május 27-én.
photo_camera Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban május 27-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Zsiday Viktor közgazdász vasárnap arról írt, hogy továbbra is lehet üzemanyaghiány, és az infláció is gerjed, egyedül a kormány járhat jól, mivel nőnek a bevételei, tehát közvetett adóemelésről beszélhetünk, amit a cégek fizetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.