Magyar Influencer Parlament: 2022. augusztus elsején megírták a magyar prózatörténet harmadik tökéletes kezdőmondatát

MŰVÉSZET
2022 augusztus 01., 11:00
comments 32
photo_camera Hunyady Sándort megszállja az ihlet.

Hunyady Sándor 1937-ben írt egy tökéletes kezdőmondatot:

Az ezerkilencszázas évek elején, mély békében történt, Kolozsváron, hogy egy Kelepei nevű másodéves bölcsész, a »Gerendás«-nak keresztelt, Buza uccai nyilvánosházban aludt.

Ottlik Géza 22 évvel később egy másikat:

Szeredy Dani motyogott valamit az orra alá, ahogy álltunk a Lukács fürdő tetőteraszán, a kőpárkánynak támaszkodva, s néztük a sok napozó civilt.

Aztán valamiért 53 évig kellett várnunk, de 2022. augusztus elsején az OTP Bank Vállalati Kommunikációs Csoportjának ismeretlen munkatársa olyasmit tett, mint Uwe Hohn keletnémet atléta 1984. július 20-án a berlini Firiedrich-Ludwig-Jahn-Sportparkban: kurva nagyot dobott:

Az OTP Bank kezdeményezése alapján létrejött az Első Magyar Influencer Parlament, amelynek célja, hogy a fiatalok életében fontos szerepet betöltő véleményvezérek a pénzügyi szakemberekkel együtt próbáljanak megoldásokat találni a 16-24 év közötti korosztály problémáira.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.