3000 forint lesz a védettségi igazolványok pótlása, cseréje szeptembertől

gazdaság
2022 augusztus 02., 11:23

Szeptember elejétől a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni, ebből 2000 forint az igazolvány előállítási költsége - írja a Magyar Hang a Magyar Közlönyre hivatkozva.

A pénzt Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell befizetni. A díjat mindenképp ki kell fizetni, még akkor is, ha a kérelmező az igénylést visszavonta, vagy a kérelmét elutasították. Az ismételten benyújtott kérelem után ismét fizetni kell. A befolyt összeget a védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) használja fel. (via Magyar Hang)

Érdekesség, hogy 2021 márciusában még nettó 979,5 forintba került egy igazolvány a NISZ-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.