Kétszázmillióval többe kerül a debreceni BMW-gyár egyik útja

belföld
2022 augusztus 02., 07:28
comments 2

A közbeszerzésen elnyert 1 milliárd 772 millió forint helyett kétszázmillió forinttal többért, azaz 1 milliárd 972 millió forintért építi meg a debreceni BMW-gyár nyugati határoló útját a Duna Aszfalt, írja a napi.hu A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A drágulás oka az, hogy újabb területet csatoltak az építéshez. A tervezés alatt álló száz hektáros újabb területre vonatkozó befektetői igények - előre nem látott módon - megváltoztak. A vásárolni kívánt területek nagysága, így a telekkoncepció is módosult a megrendelő eredeti elképzeléséhez képest. Ez műszakilag befolyásolja a kivitelezési szerződésben szereplő műszaki tartalmat.

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, itt és környékén épít gyárat a BMW Group
photo_camera Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, itt és környékén épít gyárat a BMW Group Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. építi meg a debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó nyugati határoló utat és a hozzá kapcsolódó kerékpárutakat, csapadékvíz elvezető rendszert, szennyvíz- és vízvezeték rendszert, valamint hírközlési hálózatot, nettó 1 milliárd 772 millió forintért. A megépítendő 2x1 sávos út hossza 2 040 méter, a kerékpárutak hossza pedig 2 115 méter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.