Kétszázmillióval többe kerül a debreceni BMW-gyár egyik útja

augusztus 2., kedd 7:28
2

A közbeszerzésen elnyert 1 milliárd 772 millió forint helyett kétszázmillió forinttal többért, azaz 1 milliárd 972 millió forintért építi meg a debreceni BMW-gyár nyugati határoló útját a Duna Aszfalt, írja a napi.hu A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A drágulás oka az, hogy újabb területet csatoltak az építéshez. A tervezés alatt álló száz hektáros újabb területre vonatkozó befektetői igények - előre nem látott módon - megváltoztak. A vásárolni kívánt területek nagysága, így a telekkoncepció is módosult a megrendelő eredeti elképzeléséhez képest. Ez műszakilag befolyásolja a kivitelezési szerződésben szereplő műszaki tartalmat.

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, itt és környékén épít gyárat a BMW Group Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. építi meg a debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó nyugati határoló utat és a hozzá kapcsolódó kerékpárutakat, csapadékvíz elvezető rendszert, szennyvíz- és vízvezeték rendszert, valamint hírközlési hálózatot, nettó 1 milliárd 772 millió forintért. A megépítendő 2x1 sávos út hossza 2 040 méter, a kerékpárutak hossza pedig 2 115 méter.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt