Szankcionálja az Egyesült Államok Putyin állítólagos barátnőjét

augusztus 3., szerda 7:59
10

Putyin állítólagos barátnője, a 39 éves Alina Kabajeva felkerült a szövetségi Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatal (Office of Foreign Assets Control) legújabb szankciós listájára. Befagyasztják az Egyesült Államokban lévő vagyonát, és általában megtiltják az amerikaiaknak, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek vele.

Vlagyimir Putyin Alina Kabajevával 2001. június 8-án. A hírek szerint az egykori rsg-s olimpiai bajnok már három gyermeket szült Putyinnak. Fotó: SERGEI CHIRIKOV/AFP

Az Egyesült Királyság májusban hasonló szankciókkal sújtotta Kabajevát, aki jelenleg az egyik legnagyobb orosz médiaholding vezetője. Kabajeva a ritmikus sportgimnasztika 2004-es olimpiai bajnoka, aki a pletykák szerint Vlagyimir Putyin három gyermekének anyja. Az elnök korábban feleségül is akarta venni, de nyilvánosan mindig tagadta, hogy viszonyt folytattak volna egymással.

A Wall Street Journal korábban arról írt, hogy az Egyesült Államok azért vetette el Kabajeva szankcionálását, mert attól tartottak, Putyin személyes támadásként értelmezi. (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt