Szankcionálja az Egyesült Államok Putyin állítólagos barátnőjét

háború
2022 augusztus 03., 07:59
comments 6

Putyin állítólagos barátnője, a 39 éves Alina Kabajeva felkerült a szövetségi Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatal (Office of Foreign Assets Control) legújabb szankciós listájára. Befagyasztják az Egyesült Államokban lévő vagyonát, és általában megtiltják az amerikaiaknak, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek vele.

Vlagyimir Putyin Alina Kabajevával 2001. június 8-án. A hírek szerint az egykori rsg-s olimpiai bajnok már három gyermeket szült Putyinnak.
photo_camera Vlagyimir Putyin Alina Kabajevával 2001. június 8-án. A hírek szerint az egykori rsg-s olimpiai bajnok már három gyermeket szült Putyinnak. Fotó: SERGEI CHIRIKOV/AFP

Az Egyesült Királyság májusban hasonló szankciókkal sújtotta Kabajevát, aki jelenleg az egyik legnagyobb orosz médiaholding vezetője. Kabajeva a ritmikus sportgimnasztika 2004-es olimpiai bajnoka, aki a pletykák szerint Vlagyimir Putyin három gyermekének anyja. Az elnök korábban feleségül is akarta venni, de nyilvánosan mindig tagadta, hogy viszonyt folytattak volna egymással.

A Wall Street Journal korábban arról írt, hogy az Egyesült Államok azért vetette el Kabajeva szankcionálását, mert attól tartottak, Putyin személyes támadásként értelmezi. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.