Tévedésből kikapcsolták az áramot egy budapesti iskolában

augusztus 3., szerda 15:29
5

„A mai napon a Belső-Pesti Tankerületi Központ egy iskolájában az Elmű rendszerhasználatos szakembere téves információk alapján kikapcsolta az áramszolgáltatást, amelyről előzetesen sem az intézményt, sem a tankerületet nem tájékoztatta” - közölte lapunkkal a tankerület, amely az 5., 6., 7., 8. és 9. kerületi iskolákért felel.

Fotó: HELENE DECAESTECKER/Hans Lucas via AFP

Korábban más forrásból úgy értesültünk, hogy valamilyen okból a tankerület több iskolájában elkezdték kikapcsolni az áramot, de a tankerület szerint ez nem igaz, és az általunk megkeresett kerületi önkormányzatok sem hallottak ilyenről.

„Az intézményeknél eltérő hálózati engedélyes szolgáltatók működnek, amelyek közül az egyik esetében történt a félreértés. Az áramszolgáltatásra minden intézménynek van érvényes szerződése, és ezzel kapcsolatosan minden számla kiegyenlített, ezért az iskoláknál fizetési késedelem vagy likviditási problémák miatt áramszolgáltatás kikapcsolására nem kerülhet sor!” - írta a tankerület.

„A Belső-Pesti Tankerület felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval és reméli, hogy a jövőben több ilyen adminisztratív hiba nem fordul elő.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt