Bevezették a Balaton vizét a jegybank épülő konferenciaközpontjához

belföld
2022 augusztus 04., 08:06
comments 21

Bevezették az épülő Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Konferenciaközpontjának területére a Balaton vizét, vette észre a 24.hu.

A lap szerint a Balaton vize egy kibetonozott csatornán keresztül egy medencére emlékeztető lépcsőzetes betonteknőben végződik.

photo_camera Konferenciaközpont, teniszpálya, szálloda, étterem is lesz itt.

A 24.hu megkereste a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ők azt közölték, hogy már korábban is vezetett be egy csatorna a területre, annak kibővítésére, egy „jóléti vízfelület” kialakítására és egy lépcsős part kialakítására adtak engedélyt. Jóléti vízfelület alatt azt értik, hogy halászati, öntözési, vízvisszatartó rendeltetésű víztestek vízgazdálkodási célúak, míg jóléti minősítéssel az ettől eltérő, például látvány-, csónakázótó és hasonló célú hasznosítást jelölik.

A 24.hu szerint azonban meder sokkal inkább hasonlít egy medencére, aminek a partjára nyugágyakat is raktak.

Az építkezésről mi is rendszeresen beszámoltunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt