Elfogták a kínai óvodai késelés elkövetőjét

külföld
2022 augusztus 04., 05:26
comments 1

A rendőrség szerdán őrizetbe vette a közép-kínai Anfu város óvodájában elkövetett, három halottal járó késeléses támadás gyanúsítottját. A tájékoztatás szerint a 47 éves férfit mintegy 12 órával a bűncselekmény után találták meg.

A támadás áldozatairól a rendőrség továbbra sem közölt információt, a Global Times című angol nyelvű kínai lap azonban úgy tudja, hogy a halottak között legalább egy gyerek is van. Az AFP hírügynökség szerint hárman vesztették életüket, hatan pedig megsebesültek.

Kínában az utóbbi években több, halálos kimenetelű támadást követtek el iskolákban, mire válaszul az intézményekben szigorítottak a biztonsági rendszabályokon. Az ázsiai országban tilos magánszemélynek fegyvert tartaniuk, így a támadások nagy részét késsel, illetve házilag gyártott robbanószerkezetekkel követik el.

Az utóbbi tíz évben körülbelül 100 gyerek és felnőtt vesztette életét ilyen támadásokban, az elkövetők többnyire egyedül cselekedtek, motivációjukat pedig a hatóságok sok esetben nem tudták kideríteni. (MTI)

A címlapkép csak illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.