Frissítették az önéletrajzukat a főispánok

POLITIKA
2022 augusztus 05., 10:25
comments 35

Július 19-én szavazta meg a fideszes kétharmad a parlamentben, hogy a kormánymegbízottakat ezentúl főispánoknak kell hívni. A napokban pedig emiatt frissítették a kormanyhivatal.hu oldalt, és a kormánymegbízottak titulusát hivatalosan is átírták főispánra. Így:

Tehát Budapest Főváros főispánja a 43 éves dr. Sára Botond Attila, aki már az életrajzában is aktualizálta a szakmai tapasztalat és közéleti tevékenység rovatot: "2020 januárja óta kormánymegbízottként, 2022 júliusa óta pedig főispánként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát.

Ezt még nem tette meg az összes főispán, de például Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei főispán politikai életútjának utolsó bejegyzése már így hangzik: "a titulus megnevezése 2022. július 28. napjával főispánná módosult".

Az pedig július végén dőlt el, hogy az egyetlen női főispánt, Sifter Rózsát is főispánnak kell szólítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.