Kevin Spacey 31 millió dollárt fizet a House of Cards készítőinek

külföld
2022 augusztus 5., 7:33
comments 2

31 millió dollár kártérítést ítéltek meg a House of Cards című sorozat készítői javára. A Los Angeles-i bíróság döntése értelmében a pénzt az egykori főszereplő, Kevin Spacey és produkciós cégei kénytelenek kifizetni. Spacey-t 2017-ben írták ki a sorozatból, miután többen szexuális zaklatással vádolták meg.

A bíróság szerint Spacey megsértette a szerződését azzal, hogy bár professzionális magatartást vállalt, a forgatás során gyakran helytelenül viselkedett a stábtagokkal. A gyártók több tízmillió dollárt veszítettek, amiért újra kellett írniuk a forgatókönyvet és le kellett rövidíteniük az utolsó évadot, hogy időben be tudják fejezni.

A színész ügyvédei azzal érveltek, hogy már a belső vizsgálat eredménye előtt eltávolították a sorozatból, ez tehát nem lehetett alapja a kirúgásának, és a veszteségek sem az ő számlájára írhatók.

photo_camera Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

Spacey-t többen szexuális zaklatással vádolják az elmúlt évtizedekből. A bírósági szakaszba jutott vádak szerint Spacey kétrendbeli szexuális erőszakot követett el egy most 40 év körüli férfi ellen 2005 márciusában Londonban, 2008 augusztusában Londonban pedig egy 30-as éveiben járó férfit zaklatott, akit aztán szexre is kényszerített. 2013 áprilisában pedig, a vád szerint, zaklatott egy jelenleg 30-as éveiben járó férfit Gloucestershire-ben. Spacey ártatlannak mondja magát.

A várhatóan három-négy hétig tartó tárgyalás 2023. június 6-án veszi kezdetét. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt