Kevin Spacey-t négyrendbeli szexuális zaklatással vádolják, ártatlannak vallotta magát

július 14., csütörtök 9:52
Kevin Spacey, amerikai filmsztár 2017 szeptemberében Münchenben Fotó: Matthias Balk/dpa via AFP

Ártatlannak vallotta magát a londoni Old Bailey bíróságnak beadott vallomásában Kevin Spacey amerikai filmsztár, akit négyrendbeli szexuális zaklatással vádolnak.

A 62 éves hollywoodi színész már korábban állította, most pedig hivatalosan is nyilatkozott arról, hogy tagadja annak a három férfinek a vádjait, akik feljelentették őt szexuális zaklatás miatt.

Spacey-t a négyrendbeli zaklatáson túl azzal is vádolnak, hogy egyvalaki beleegyezése nélkül szexuális aktusra kényszerített.

A feltételezett bűncselekmények Londonban és Gloucestershire-ben történtek 2005 és 2013 között, amikor a színész a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Az idén júniusban tartott első, bírói meghallgatáson Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs QC azt mondta, hogy ügyfele „határozottan tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna ebben az ügyben”.

A vád szerint Spacey kétrendbeli szexuális erőszakot követett el egy most 40 év körüli férfi ellen 2005 márciusában Londonban, 2008 augusztusában Londonban pedig egy 30-as éveiben járó férfi zaklatott, majd szexre kényszerített. 2013 áprilisában aztán, a vád szerint, zaklatott egy jelenleg 30-as éveiben járó férfit Gloucestershire-ben.

A vádakat a Crown Prosecution Service májusban már láttamozta, de a színész ellen csak akkor lehetett hivatalosan vádat emelni, ha már az Egyesült Királyságba utazott. Júniusban óvadék ellenében szabadon távozhatott a bíróságról.

A várhatóan három-négy hétig tartó tárgyalás 2023. június 6-án veszi kezdetét.

2018 nyarán hat zaklatási ügyben indult nyomozás Spacey ellen, 2019-ben az egyik esetben ejtették ellene a vádat. (Sky)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt