Miniszteri biztossá avatták Böröcz Lászlót

karrier
2022 augusztus 07., 05:25

A választások óta nyugtalanítóan nyitott kérdés maradt, hogy a parlamentből kikerülve vajon mi lesz a Fidelitas egykori legendás elnökével, akinek a lakásprivatizációs törvényjavaslatát még a Fideszben is marhaságnak tartottak. Ugyanis nem nagyon lehetett róla hallani, mióta április 3-án kikapott a Belvárosban Csárdi Antaltól.

De péntek este az ejtőernyő földet ért: a Hivatalos Értesítőben megjelent miniszteri utasítás szerint Gulyás Gergely Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosává nevezte Böröczöt, akinek egyelőre 2024. július 31-ig tart a megbízatása.

Böröcz László, ötletgazda
photo_camera Böröcz László, ötletgazda Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA

Ezentúl neki kell figyelemmel kísérnie az állami infrastrukturális beruházásokat és kulturális, turisztikai fejlesztéseket. Ő látja el a beruházásoknál felmerülő kommunikációs feladatokat, valamint kapcsolatot tart a világörökségi területen működő és tevékenykedő civil szervezetekkel.

Eddigi életműve alapján a fejlesztések kommunikációja nagyjából ilyen lendületes lesz:

link Forrás

A biztos együttműködik még a Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék-együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal és a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával is. Böröcz biztos tevékenységét a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azaz Gulyás Gergely irányítja.

Mindezért Böröcz annyit kereshet, mint egy helyettes államtitkár, ami havi 1,3-1,65 millió forint között mozog. Ez a díjazás nem önálló tevékenységből származó, járulékalapot képező jövedelemnek minősül. Böröcz Lászlót munkája ellátásában kétfős titkárság segíti.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.