Péntek reggel nem mehetett nyaralni Orbán a honvédségi géppel, mert délután kormányülésen volt

POLITIKA
2022 augusztus 07., 15:32

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor honvédségi repülővel utazhatott horvátországi nyaralására, legalábbis erre következtetett a gép nyilvános adataiból.

Csakhogy a gép péntek délelőtt indult Horvátországba, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig délután öt után posztolt képet arról, hogy Orbán kormányülésen vesz részt. Ez alapján Orbán nem utazhatott Horvátországba péntek reggel, írja a hvg.hu. A gép délelőtt Zadarba ment, ami 130 kilométerre van Brac szigetétől, ahol szombaton felbukkant.

Orbán Viktor a madridi NATO-csúcson 2022. június 29-én
photo_camera Orbán Viktor a madridi NATO-csúcson 2022. június 29-én Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

A gép szombat délelőtt szállt fel ismét, ekkor már Splitbe ment, ami 20 kilométerre van Bractól, de mint a hvg.hu is írja, önmagában ez sem bizonyítja, hogy Orbán ezzel ment nyaralni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.