Az orosz turisták kitiltását kérte Zelenszkij a nyugati államoktól

háború
2022 augusztus 09., 15:02
comments 6

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kérte a nyugati országokat, hogy tiltsák ki az orosz turistákat. „Az oroszoknak a saját világukban kellene élniük, amíg meg nem változtatják a filozófiájukat” - mondta a Washington Postnak. Szerinte ez sokkal hatékonyabb lenne, mint a mostani szankciók, amik az orosz légitársaságokat és a Kremlhez köthető tisztségviselőket tiltja el. Ugyanakkor az orosz állampolgárok továbbra is kaphatnak vízumot az EU-tól és az Egyesült Államoktól is.

Kedden Kaja Kallas észt miniszterelnök is arról írt a Twitteren, hogy nem kellene vízumot adni az oroszoknak, mivel „Európába látogatni egy kiváltság, nem emberi jog”. Edgars Rinkēvičs lett külügyminiszter júliusban beszélt arról egy interjúban, hogy csak humanitárius okokból lenne szabad vízumot adni az oroszoknak. Hétfőn Finnország is támogatta az ötletet.

link Forrás

Észtország és Finnország várhatóan hamarosan felhozza a kérdést az uniós külügyminiszterek találkozóján is.

Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov elítélte az ötletet. Azt mondta, minden kísérlet, ami az oroszok elszigetelésére irányul, kilátástalan. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.