"Elfejlődik a tenisztől" - jelentette be Serena Williams, ezzel valószínűleg a visszavonulására utalva

sport
2022 augusztus 09., 14:29

Serena Williams minden bizonnyal a visszavonulását jelentette be. A 23-szoros Grand Slam győztes a Vogue-ban megjelent cikkében arról írt, hogy "elfejlődik" a sporttól más, számára fontosabb dolgok irányába. A "visszavonulás" kifejezést, mint írta, nem kedveli. De azt azért hozzátette, hogy a visszaszámlálás megkezdődött.

Serena Williams Wimbledonban, 2019-ben.
photo_camera Serena Williams Wimbledonban, 2019-ben. Fotó: BEN STANSALL/AFP

"Élvezni fogom az elkövetkező heteket" - írta a 40 éves szupersztár, aki közlése szerint az augusztus végén kezdődő US Openen, az év utolsó Grand Slam tornáján még rajthoz áll. Ezt a tornát hatszor nyerte meg páratlan karrierje során. "Sajnos Wimbledonban idén nem álltam készen a győzelemre. És azt se tudom, hogy New Yorkban készen állok-e majd. De meg fogom próbálni" - írta.

A nyílt bajnokságok korszakában nála senki se nyert több Grand Slamet, és a történelem során is csak Margaret Court előzi meg 24 győzelemmel.

"Tudom, vannak rajongók, akik arról álmodoztak, hogy Londonban befoghatom Margaretet, vagy hogy majd New Yorkban befogom, és a díjátadón mondom, hogy viszlát. Megértem. Ez szép álom. De nem vágyok valami ceremoniális végső pillanatra a pályán. Szörnyű vagyok búcsúzkodásában, a világ legrosszabbja. De kérlek, tudnotok kell, hogy hálásabb vagyok annál, mintsem szavakkal ki tudnám fejezni" - írta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.