Főispán kerestetik Csongrád-Csanád vármegye élére

POLITIKA
2022 augusztus 09., 16:49

Közel két hónapja nincs főispánja Csongrád-Csanád vármegyének. Orbán Viktor kormányfő még június 12-i hatállyal nevezett ki 19 kormánymegbízottat (akiket július 28-a óta hívnak hivatalosan főispánnak), de Csongrád-Csanád főispánját nem sikerült megtalálni.

Az elmúlt 8 évben, tehát 2014 óta Juhász Tünde (Deutsch Tamás fideszes politikus egykori barátnője) vezette a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalt, de idén májusban távozott a pozícióból, és követte Lázár Jánost a minisztériumba, ahol közigazgatási államtitkár lett. A szegedma.hu korábbi információi szerint utódjaként felmerült Holubán Csilla neve, aki a szegedi járási hivatal vezetője, de egyelőre nincs döntés az ügyben.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

Főispán amúgy bárki lehet, de nem árt a közigazgatási tapasztalat és a jogi végzettség, kinevezéséről a miniszterelnök dönt a Miniszterelnökséget vezető miniszter (Gulyás Gergely) javaslatára, tehát elvileg Lázár Jánosnak nincsen beleszólása az ügybe. Fontos pozíció, hiszen például a főispán gyakorolja a kormányhivatal kormánytisztviselői, valamint munkavállalói felett a munkáltatói jogokat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.