Frissítették az önéletrajzukat a főispánok

POLITIKA
2022 augusztus 5., 10:25
comments 35

Július 19-én szavazta meg a fideszes kétharmad a parlamentben, hogy a kormánymegbízottakat ezentúl főispánoknak kell hívni. A napokban pedig emiatt frissítették a kormanyhivatal.hu oldalt, és a kormánymegbízottak titulusát hivatalosan is átírták főispánra. Így:

Tehát Budapest Főváros főispánja a 43 éves dr. Sára Botond Attila, aki már az életrajzában is aktualizálta a szakmai tapasztalat és közéleti tevékenység rovatot: "2020 januárja óta kormánymegbízottként, 2022 júliusa óta pedig főispánként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát.

Ezt még nem tette meg az összes főispán, de például Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei főispán politikai életútjának utolsó bejegyzése már így hangzik: "a titulus megnevezése 2022. július 28. napjával főispánná módosult".

Az pedig július végén dőlt el, hogy az egyetlen női főispánt, Sifter Rózsát is főispánnak kell szólítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt