Menczer: Magyarország tartja magát az „egy Kína” elvhez

Külpolitika
2022 augusztus 9., 9:40
comments 26

Miközben Kína folytatja a hadgyakorlatokat Tajvan körül, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára Facebookon nyilvánult meg, hogy elmondhassa, „a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem hiányzik nekünk az, hogy a világ két meghatározó nagyhatalma konfliktusba kerüljön egymással, még ha a konfliktus földrajzilag messze is helyezkedik tőlünk”.

Ezután azzal folytatta, „őszintén reméli”, hogy „a Tajvan körüli helyzet nem fog eszkalálódni, és a világ meghatározó hatalmai minél előbb visszatérnek a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló együttműködéshez”. Hogy aztán azzal zárhassa gondolatait:

„A magyar külpolitika pedig továbbra is következetesen tartja magát az »egy Kína« elv alkalmazásához.” Végül a biztonság kedvéért saját maga alá is kommentelt, hogy egy magyar zászlós emoji kíséretében megjegyezze: „Magyar külpolitika, magyar érdekek mentén!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt