30 milliárdért moshatják a börtönkórházak szennyeseit

augusztus 10., szerda 13:48
5

Négy évig, legfeljebb nettó 30 milliárd forint keretösszegig a miskolci Referencia Mosodák Zrt. moshatja a büntetés-végrehajtás egészségügyi intézményeinek a textíliáit. Más cég nem is tett ajánlatot. A miskolci cég a kormányzati kedvenc takarítócég, a B+N Referencia Zrt. leányvállalata - írta a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny alapján.

A kért szolgáltatás körébe tartoznak például a következők:

  • mosás,
  • szárítás,
  • mángorlás,
  • vasalás,
  • hajtogatás.
Az akkor, 2015-ben új fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen. Fotó: Büki László/MTI/MTVA

A B + N Referencia cégadatokban látható tulajdonosa jelenleg Kis-Szölgyémi Ferenc. A G7 írt arról, hogy miközben Szíjj László Duna Aszfaltja csak 104 milliárdig jutott, a B+N Referencia Zrt. az elmúlt egy évben 480 milliárd forintnyi megbízást kapott az államtól. Az Alkotmányvédelmi Hivataltól a Postán át a NAV-ig egy sor állami szervnek, cégnek dolgoztak a 2020-as adatok alapján, akárcsak Mészáros Lőrinc cégének, sőt még a fővárosi vagyonkezelőnek is.

Mindez azért is érdekes, mert Gulyás Gergely miniszter júliusi bejelentése szerint Magyarország az uniós pénzek mielőbbi megszerzése érdekében az EU elvárásainak megfelelően 15 százalékra próbálná leszorítani az egyszereplős közbeszerzések arányát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt