Áder Jánostól kéri a hazai erdők megvédését az LMP

természetvédelem
2022 augusztus 10., 11:12
comments 7

Áder Jánoshoz fordul a hazai erdők védelme érdekében az LMP - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese. Arra kérik a volt köztársasági elnököt, hogy vesse latba minden befolyását a védett erdők tarvágását lehetővé tévő kormánydöntés mihamarabbi visszavonása érdekében, mondván, a "romboló rendelet" döbbenetes károkat tud okozni, következményei pedig nem, vagy csak hatalmas anyagi ráfordítással lesznek majd helyrehozhatók.

A politikus emlékeztetett arra: a volt államfő "mindig rendkívül fennkölt módon, szóban védte a természetet", e célra hozta létre a Kék Bolygó Alapítványt, most pedig valóban tehet azért, hogy "ne szülessenek olyan döntések, amelyek valóban fölélik a jövőnket".

photo_camera Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A DK ellenben azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az erdőirtáson nyerészkedő erdőtulajdonosok nevét, mert szerintük az új fideszes biznisz a válságban és a megszorítások között az erdőirtás.

A 444 is írt arról, hogy miután a kormány gyakorlatilag felfüggesztette a fakitermelésre vonatkozó természetvédelmi szabályokat, és szinte mindenhol engedélyezte a tarvágást, kedd este kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az Agrárminisztérium szerint fenntartható módon zajlik a tűzifa kitermelése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.