Elégetett holttestek füstje száll a megszállt Herszon felett, helyi fiatalok késekkel vadásznak az orosz katonákra

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 10., szerda 11:54
19

A mobil krematóriumokban elégetett holttestek szaga és füstje tölti be a levegőt az oroszok által elfoglalt Herszonban - írja David Patrikarakos brit haditudósító. Patrikarakos a háború kezdete óta ír beszámolókat Ukrajnából, cikkei nagy része az Unherd magazinban jelent meg, legújabb riportját a Daily Mail hozta le. A cikk szerint Herszonban a megölt ukránokat és saját halottaikat is nagyüzemben égetik el az oroszok, hogy gyilkolásaik és saját veszteségeik nyomait is eltüntessék.

A közel háromszázezer lakosú, dél-ukrajnai kikötővárost, Herszont márciusban foglalta el az orosz hadsereg, azóta a külvilágnak nincs pontos képe arról, hogy mi zajlik a városban. David Patrikarakos azt írja, kapcsolatban van a városban élő demokráciapárti ukrán aktivistákkal, akik a megszállás kezdete óta most először tudtak információt kijuttatni arról, mi zajlik ott. „Ha bármilyen módon azonosítom a forrásaimat, az a biztos halált jelentené számukra” - írja, ugyanakkor egyértelműen megbízhatónak nevezi az információkat. Ez alapján pokoli körülmények, brutális megszállás képe rajzolódik ki - a megszállókkal szemben klasszikus gerillamódszerekkel harcoló ukránokkal.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt