Elpusztult a Szajnába tévedt beluga

ÁLLAT
2022 augusztus 10., 12:16
comments 1

Twitter-videóban közölte a francia Calvados megye prefektusa, hogy elpusztult a Szajnába tévedt beluga, akinek először az etetése, aztán a kiemelése okozott komoly fejtörést a szakértőknek.

photo_camera Fotó: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Az MTI híre szerint a belugát először Párizs és a normandiai Rouen között, a tengertől több tíz kilométerre észlelték múlt héten, a korábbi vizsgálatok pedig megállapították róla, hogy hímnemű volt, és rendkívül alultáplált. Helyi szervekre hivatkozva azt írják, „a Szajnába tévedt fehér delfin, vagyis beluga válságos állapotban volt már egy hete, és elpusztult, miután kiemelték a folyóból, és egy zsilip felé szállították, hogy ott gondoskodjanak róla”.

A belugák a World Wild Life adatbázisa szerint a sarkvidéki óceánban élnek. Több populációra is jellemző a vándorlás: ősszel, amikor a jégképződés beindul az Északi-sarkon, dél felé vonulnak, majd tavasszal, amikor a jég felszakad, visszatérnek az eredeti élőhelyükre. Néha még folyókba is felmerészkedhetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.