Jelentősen olcsóbb lett a piaci benzin

gazdaság
2022 augusztus 10., 06:25
comments 17

Mától jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak. Az olaj árának csökkenése miatt a benzin literenkénti ára bruttó 20 forinttal lesz kevesebb, a gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell kevesebbet fizetnünk - írja a holtankoljak.hu.

Ez a hatósági üzemanyagárakra nem, viszont a piaci árakra annál inkább hatással lehet a hét közepén. Az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 671,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 722,9 Ft/liter

Már csak az a feladat, hogy olyan töltőállomást kell találni, ahol van is elég üzemanyag - ez tegnap már Budapesten sem volt egyszerű feladat.

photo_camera Fotó: DANIEL REINHARDT/dpa Picture-Alliance via AFP

Miután elapadt a Magyarországra érkező olcsó orosz olaj a Barátság kőolajvezeték leállása miatt, a MOL felelős fogyasztói magatartásra kérte a fogyasztókat, hogy mindenkinek jusson elegendő üzemanyag.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.