Már alig lehet kereskedni Putyin nemzetközi bankjának papírjaival a budapesti tőzsdén

augusztus 10., szerda 7:36
10

Jelentősen csökkent az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank kötvényeinek száma a Budapesti Értéktőzsdén - derül ki a tőzsde határozatából. Így az eddigi 2,2 millió darab értékpapír helyett már csak egymillió darab papírral lehet kereskedni.

A határozatból nem derül ki az indoklás, de május közepén a 444 írta meg, hogy magyar nagybefektetők hagyták ott Putyin nemzetközi bankját. Az ellenzék által egyszerűen csak „orosz kémbanknak” nevezett pénzintézet kénytelen volt visszavásárolni a saját forintkötvényeit: a 22,4 milliárd forint értékben kibocsátott forintkötvényekből 11,6 milliárd forintot vásároltak vissza, tehát a befektetőknél még mindig maradt 10,8 milliárd forint.

Fotó: Burger Zsolt/MTI/MTVA

A csehek és a szlovákok már bejelentették, hogy kilépnek a bankból, vélhetően hamarosan befut Románia és Bulgária hivatalos kilépési papírja is, így csak Oroszország, Kína, Mongólia, Vietnám és Magyarország marad tag.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt