Már alig lehet kereskedni Putyin nemzetközi bankjának papírjaival a budapesti tőzsdén

gazdaság
2022 augusztus 10., 07:36
comments 8

Jelentősen csökkent az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank kötvényeinek száma a Budapesti Értéktőzsdén - derül ki a tőzsde határozatából. Így az eddigi 2,2 millió darab értékpapír helyett már csak egymillió darab papírral lehet kereskedni.

A határozatból nem derül ki az indoklás, de május közepén a 444 írta meg, hogy magyar nagybefektetők hagyták ott Putyin nemzetközi bankját. Az ellenzék által egyszerűen csak „orosz kémbanknak” nevezett pénzintézet kénytelen volt visszavásárolni a saját forintkötvényeit: a 22,4 milliárd forint értékben kibocsátott forintkötvényekből 11,6 milliárd forintot vásároltak vissza, tehát a befektetőknél még mindig maradt 10,8 milliárd forint.

photo_camera Fotó: Burger Zsolt/MTI/MTVA

A csehek és a szlovákok már bejelentették, hogy kilépnek a bankból, vélhetően hamarosan befut Románia és Bulgária hivatalos kilépési papírja is, így csak Oroszország, Kína, Mongólia, Vietnám és Magyarország marad tag.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.