11 minősített mappát talált az FBI Donald Trump mar-a-lagói birtokán

augusztus 12., péntek 19:49
4

Amerikai sajtóbeszámolók szerint 11 titkos dokumentumcsomagot vitt el az FBI a volt elnök rezidenciájáról. Donald Trump tagadja, hogy bármiféle jogsértést követett volna el, ám a lapok arról írnak, hogy a szóban forgó mappák között a legszigorúbban minősítettek is voltak. A Wall Street Journal arról írt, hogy az FBI által lefoglalt papírok között Franciaország elnökéről szóló információk is előkerültek, de nem világos, hogy ez pontosan mire vonatkozik.

A dokumentumok egy része TS/SCI minősítésű, azaz szigorúan titkos. Ez a minősítés olyan információkat takarhat, amelyek „kivételesen súlyos” károkat okozhatnak az Egyesült Államok biztonságára nézve.

A mappák tartalmáról további részleteket nem közöltek.

A hétfői házkutatás volt az első alkalom, hogy bűnügyi nyomozás keretében ilyen eseményre került sor egy volt elnök ingatlanában.

Mint korábban megírtuk, valószínűsíthető, hogy az FBI atomtitkok után kutatott a mar-a-lagói exelnöki rezidencián. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt