Súlyos bírságot kapott a Google Ausztráliában

külföld
2022 augusztus 12., 04:22

60 millió dollárt (29 milliárd forintot) fizet a Google Ausztráliában, mert félrevezette a felhasználókat azzal kapcsolatban, hogy milyen esetekben gyűjti a lokációs adataikat, magyarán, hogy merre járnak.

photo_camera Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A régóta húzódó ügy kulcskérdése az volt, elég világossá tette-e a cég, hogy a felhasználók akkor is hozzájárulnak a helyadatok rögzítéséhez, ha engedélyezik a böngészési és alkalmazási tevékenység (Web & App Activity) tárolását. A bíróság tavaly áprilisban mondta ki, hogy félrevezető ez a gyakorlat, de a büntetésről csak mostanra állapodtak meg. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.