40 fokos hőség közelít megint

időjárás
2022 augusztus 14., 13:25

Keddtől egyre melegebb lesz az idő, rengeteg napsütés várható. A legnagyobb hőségre az ország nagy része csütörtökön számíthat. Szerdán 31-36 fokig emelkedhet a hőmérséklet, másnap a 38-39 fokot is elérhetjük.

A forrósághoz többfelé élénk déli, délnyugati szél is társul.

Szerdára nem jósolnak esőt, csütörtökön a nap második felében elképzelhető a felhősödés, de csak gyenge záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Pénteken várhatóan érkezik egy hidegfront, de keleten még aznap is lehet 38-39 fok, az augusztus 19-ére vonatkozó napi melegrekord (39,2 fok) akár meg is dőlhet.

A lehűlés ekkor érkezik az ország nyugati és középső részére, 30 fok környékére csökkenhet a hőmérséklet. (idokep.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.