Az FBI szerint Alec Baldwin igenis meghúzta a ravaszt a forgatáson, amelyen meghalt Halyna Hutchins operatőr

külföld
augusztus 14., 16:37
comments 3

„Nem, nem, nem, nem. Sosem fognék fegyvert senkire úgy, hogy meg is húzom a ravaszt” – mondta Alec Baldwin az ABC-nek adott interjújában a Rust című western forgatásán történt halálos incidensről, melynek során egy kellékfegyverrel megölte Halyna Hutchins operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A színész, aki a film egyik producere és sztárja is volt, állította: a fegyver anélkül sült el, hogy ő meghúzta volna a ravaszt.

Az FBI nemrég befejezett törvényszéki vizsgálata szerint azonban a szóban forgó fegyvert nem lehetett volna elsütni a ravasz meghúzása nélkül.

A megállapításokat az új-mexikói orvos szakértői hivatal felülvizsgálta, és egy újabb boncolási jegyzőkönyv balesetnek minősítette Hutchins halálát. „A halált a mellkason ejtett lőtt seb okozta” – áll a jelentésben.

„A rendelkezésre álló jelentések felülvizsgálata nem mutatott ki meggyőző bizonyítékot arra, hogy a lőfegyvert szándékosan éles lőszerrel töltötték volna meg a forgatáson.”

Baldwin úgy tudta, a 45-ös Colt, amelyet a kezébe adtak, töltetlen volt.

Az eset után készült tévéinterjúban a színész azt mondta, mindent megtenne, hogy visszacsinálja, ami történt, de nem érez bűntudatot a halálos baleset miatt. Valaki felelős a történtekért, mondta, de tudja, hogy az nem ő. (Sky News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt