Belehajtott a kordonba, lövöldözni kezdett, majd fejbe lőtte magát egy férfi a washingtoni Capitoliumnál

bűnügy
2022 augusztus 14., 15:29
comments 2
Helyszínelés a Capitolium közelében 2022. augusztus 14-én
photo_camera Helyszínelés a Capitolium közelében 2022. augusztus 14-én Fotó: DANIEL SLIM/AFP

Vasárnap kora reggel egy férfi nem messze a Capitolium épületétől autójával egy kordonnak hajtott, lövöldözni kezdett, majd agyonlőtte magát – közölte a washingtoni rendőrség.

A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit, illetve hogy lehetett-e bármilyen politikai indíttatás a lövöldözés mögött, de egyelőre egyértelműen erre utaló bizonyíték nem került elő.

A férfi – akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra – autójával az East Capitol Street és a Second Street sarkán lévő barikádokba hajtott bele.

A gépjármű kigyulladt, a férfi lövöldözni kezdett, majd még azelőtt fejbe lőtte magát, hogy a rendőrök intézkedhettek volna. A támadás során rajta kívül senki nem sérült meg.

„Jelenleg nem úgy tűnik, hogy a férfi valamely kongresszusi tagot akarta volna célba venni. A képviselők az eset időpontjában egyébként sem tartózkodtak a helyszínen” – közölte a rendőrség. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.