Elaltatták Freyát

ÁLLAT
augusztus 14., 14:06
comments 4

Nem hagyták békén a hetek óta turistalátványosságnak számító rozmárt a helyiek Norvégiában, a hatóságok ezért az állat elaltatása mellett döntöttek.

A védett fajnak számító rozmárok általában északabbra, az Északi-sarkvidéken élnek. Alapesetben nem támadnak emberre, de ha fenyegetve érzik magukat, akár ez is előfordulhat.

Freya, akit először július közepén láttak Oslóban, a norvég fővárosban, a szépség és a szerelem északi istennőjéről kapta a nevét.

photo_camera Freya pihen egy csónakon Fotó: TOR ERIK SCHRDER/AFP

Vasárnap a halászati főigazgató, Frank Bakke-Jensen azt mondta, az állat elaltatásáról szóló döntés „az emberi biztonságot továbbra is fenyegető veszély általános értékelésén alapult”.

„Az elmúlt héten a helyszíni megfigyelések során világossá vált, hogy a lakosság figyelmen kívül hagyta az ajánlást, miszerint a rozmártól tisztes távolságot kell tartani” – mondta Bakke-Jensen. Hozzátette, más lehetőségeket is fontolóra vettek, többek között azt, hogy Freyát kiviszik a fjordból, de ezeket különböző aggodalmak miatt elvetették.

A Freya elaltatására irányuló műveletet humánus módon hajtották végre. A testét az állatorvosok további vizsgálatok érdekében elszállíttatták. (via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt