Utasokkal teli buszon nyitottak tüzet Jeruzsálemben

külföld
2022 augusztus 14., 05:37

Nyolcan megsérültek Jeruzsálemben vasárnap kora reggel, amikor valaki tüzet nyitott egy parkolóban várakozó, utasokkal teli buszon, nem messze a Siratófaltól. Ketten súlyos állapotban vannak, egy gyermeket váró nőt hasi sérülésekkel vittek kórházba, egy férfinak a nyakát és a fejét találták el, írja a Guardian.

A gyanú szerint palesztin férfi lehetett a támadó, akit az izraeli hatóságok a palesztinok lakta Silwan kerületben kerestek.

photo_camera Helyszínelők a buszon Fotó: AHMAD GHARABLI/AFP

Izrael múlt pénteken indított támadást a gázai övezetben a Palesztin Iszlám Dzsihád (PIJ) militáns szervezettel szemben, ami korábban Izrael középső részének bombázásával fenyegetőzött. A támadásokban 49-en haltak meg, köztük az Iszlám Dzsihád tagjai és tizenhét gyerek. Válaszul több száz rakétával lőtték Izraelt a gázai övezetből, két katonai parancsnok halálát okozva.

A felek vasárnap éjfél előtt kötöttek tűzszünetet Egyiptom közvetítésével. Egy nappal később az izraeli csapatok megöltek három palesztin katonát, amikor egy rendőrségi razzia során lövöldözés tört ki a ciszjordániai Náblusz városában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.