Putyin: Moszkva kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek

külföld
augusztus 15., 16:00
comments 32

„Moszkva nagyra értékeli történelmileg tartósnak, barátinak és bizalminak bizonyult kapcsolatait a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országokkal, és kész korszerű fegyvereket felkínálni szövetségeseinek és partnereinek” – mondta Vlagyimir Putyin az Armija-2022 haditechnikai fórum megnyitóján hétfőn.

photo_camera Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP

Az orosz elnök az MTI beszámolója szerint aztán úgy fogalmazott, hogy „gyakorlatilag az összes ilyen fegyver nem egyszer valós harci körülmények között bizonyította be megbízhatóságát, minőségét és hatékonyságát”. Illetve hogy „a haditechnikai együttműködés, valamint az erőfeszítéseik és képességeik egyesítése révén Oroszország és partnerei biztosíthatják saját biztonságukat és stabilitásukat, és a világét is egyben”.

Putyin arról is beszélt, hogy Moszkva nagyra értékeli a különböző kontinenseken lévő szövetségeseit és elvbarátait, akik „nem hajolnak meg az úgynevezett hegemón előtt”. Szerinte ezek az államok a fejlődés szabad, szuverén útját választották, és kollektívan kívánják megoldani a regionális és globális biztonság kérdéseit „a nemzetközi jog, a kölcsönös felelősség és egymás értékeinek figyelme vétele alapján”.

Aztán elmondta, hogy az orosz katonák szerinte becsülettel és pontosan végrehajtják a kitűzött feladatokat az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” során, majd azt is elmondta, milyen fontos a történelemhamisítással, a neonácizmussal, az oroszellenességgel és a rasszizmussal szembeni fellépés. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt