A DK szerint a Fudan-ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül

POLITIKA
2022 augusztus 16., 10:54
comments 38

„Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy az elmúlt hónapok kommunikációja alapján Baranyi Krisztinának mindenről a DK jut eszébe. Azt javasoljuk a polgármester asszonynak, hogy nézzen körbe az országban, Budapesten és a kerületében: a kormánynak arra sincs pénze, hogy befűtse az iskolákat, nemhogy Fudan Egyetemet építsen” - írja közleményében a DK, miután Ferencváros polgármestere azt mondta, tudomása szerint azért nem lesz budapesti népszavazás a Fudan Egyetemről, mert Gyurcsány Ferenc pártja miatt nem menne át a Fővárosi Közgyűlésen.

„Nem lesz Fudan Egyetem, ez az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül.”„Lesznek viszont megszorítások, lesz hétszeres gázár és lesz orbáni infláció. Ezekkel kellene foglalkozni. Biztosak vagyunk abban, hogy a IX. kerületben élőket is jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról” - írja a párt.

A Fudan-ellenes aláírásgyűjtés januárban fontos eleme volt az ellenzéki kampány újjáéledésének. Dobrev Klára is összellenzéki körben, kamerák előtt írta alá az ívet.

Dobrev Klára az egyesült ellenzék január 5-i sajtótájékoztatóján, a Nyugati téren írta alá a népszavazási kezdeményezést.
photo_camera Dobrev Klára az egyesült ellenzék január 5-i sajtótájékoztatóján, a Nyugati téren írta alá a népszavazási kezdeményezést. Fotó: Halász Júlia

Májusban aztán az Alkotmánybíróság elkaszálta a kérdést, akárcsak egy másikat, ami az álláskeresési járadékról szólt volna. Karácsony Gergely főpolgármester, az egész népszavazás ötletgazdája akkor azt írta, meg kell találni annak a módját, hogy „legalább a budapestiek elmondhassák a véleményüket ezekben a kérdésekben”.

Most már úgy tűnik, legfeljebb ferencvárosi népszavazás lesz az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.