A DK szerint a Fudan-ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül

augusztus 16., kedd 10:54
40

„Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy az elmúlt hónapok kommunikációja alapján Baranyi Krisztinának mindenről a DK jut eszébe. Azt javasoljuk a polgármester asszonynak, hogy nézzen körbe az országban, Budapesten és a kerületében: a kormánynak arra sincs pénze, hogy befűtse az iskolákat, nemhogy Fudan Egyetemet építsen” - írja közleményében a DK, miután Ferencváros polgármestere azt mondta, tudomása szerint azért nem lesz budapesti népszavazás a Fudan Egyetemről, mert Gyurcsány Ferenc pártja miatt nem menne át a Fővárosi Közgyűlésen.

„Nem lesz Fudan Egyetem, ez az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül.”„Lesznek viszont megszorítások, lesz hétszeres gázár és lesz orbáni infláció. Ezekkel kellene foglalkozni. Biztosak vagyunk abban, hogy a IX. kerületben élőket is jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról” - írja a párt.

A Fudan-ellenes aláírásgyűjtés januárban fontos eleme volt az ellenzéki kampány újjáéledésének. Dobrev Klára is összellenzéki körben, kamerák előtt írta alá az ívet.

Dobrev Klára az egyesült ellenzék január 5-i sajtótájékoztatóján, a Nyugati téren írta alá a népszavazási kezdeményezést. Fotó: Halász Júlia

Májusban aztán az Alkotmánybíróság elkaszálta a kérdést, akárcsak egy másikat, ami az álláskeresési járadékról szólt volna. Karácsony Gergely főpolgármester, az egész népszavazás ötletgazdája akkor azt írta, meg kell találni annak a módját, hogy „legalább a budapestiek elmondhassák a véleményüket ezekben a kérdésekben”.

Most már úgy tűnik, legfeljebb ferencvárosi népszavazás lesz az ügyben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt