Előrelépés a miniszteri utasítás a WWF Magyarország szerint, de az erdők védelméért folytatott küzdelemnek nincs vége

természetvédelem
2022 augusztus 16., 15:30

„A WWF Magyarország üdvözli Nagy István miniszteri utasításában szereplő intézkedéseit. Az erdeink védelméért folytatott küzdelemnek azonban nincs vége!” - szerepel a szervezet keddi közleményében.

Szerintük továbbra sem egyértelmű, hogy a magánkézben lévő védett és Natura 2000 erdőknek mi lesz a sorsa. Ahogy az sem világos, hogy az erdőfelújítási kötelezettséggel kapcsolatos szabályozást módosítják-e, vagyis marad-e az ökoszisztémákat pusztító inváziós fajok terjedését elősegítő veszélyhelyzeti rendelkezés.

„Összességében azonban előrelépés a miniszter utasítása, látszik, hogy van értelme a társadalmi összefogásnak. Bízunk abban, hogy a kormány rendeletalkotással is biztosítja a miniszteri utasításban szereplő garanciák érvényesülését minden magyar erdőben” - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.