Nem lehet abortusza egy floridai tinédzsernek, mert a bíróság szerint nem elég „érett” hozzá

külföld
2022 augusztus 17., 6:28
comments 47

Szülésre kényszeríthetnek egy 16 éves floridai lányt, miután a bíróság úgy ítélte meg, nem „elég érett ahhoz, hogy eldönthesse, megszakítsa-e a terhességét".

A floridai törvények szerint szülő vagy gyám beleegyezése szükséges az abortusz elvégzéséhez. A tinédzsernek nincsenek szülei, egy rokonánál él, gyámja pedig nem ellenzi, hogy abortuszt végeztessen.

A bírósági iratokban Jane Doe 22-B néven említett, akkor 10 hetes terhes lány fellebbezett az augusztus 10-én hozott ítélet ellen, de a fellebbviteli bíróság egyetértett azzal. Arra hivatkoztak, hogy a tinédzser „nem bizonyította egyértelmű és meggyőző bizonyítékokkal, hogy elég érett ahhoz, hogy döntést hozzon arról, megszakítsa-e terhességét". Az ügyben döntő háromtagú bírói tanács egyik tagja azonban közölte, szerinte a fellebbviteli bíróságnak vissza kellene küldenie az ügyet első fokra, hogy tovább vizsgálhassák azt.

A tinédzser kézzel írott kérelmében arra hivatkozott, elég érett ahhoz, hogy ilyen döntést hozzon, és nem áll készen arra, hogy gyereket szüljön. Nincs munkája, még iskolába jár, és a gyerek apja se tud segíteni neki - írta.

(NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt