Erdogan Ukrajnába utazott

háború
2022 augusztus 18., 15:53
comments 1

Csütörtökön a nyugat-ukrajnai Lvivben találkozott egymással António Guterres, az ENSZ főtitkára, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőmű helyzetéről tárgyaljanak.

Antonio Guterres és Volodimir Zelenszkij
photo_camera Antonio Guterres és Volodimir Zelenszkij Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY/HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Miután Zelenszkij az ENSZ-főtitkárral négyszemközt tárgyalt, azt mondta, hogy az ENSZ-nek kell biztosítania az erőmű biztonságát.

photo_camera Recep Tayyip Erdogan, Volodimir Zelenszkij és Antonio Guterres Fotó: MURAT KULA/Anadolu Agency via AFP

Az ENSZ javasolta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttsége Kijevből látogasson el a zaporizzsjai atomerőműbe, Oroszország szerint viszont bármely misszió, amely az ukrán fővároson keresztül akar odajutni veszélynek teszi ki magát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.