Erdogan Ukrajnába utazott

háború
2022 augusztus 18., 15:53
comments 1

Csütörtökön a nyugat-ukrajnai Lvivben találkozott egymással António Guterres, az ENSZ főtitkára, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőmű helyzetéről tárgyaljanak.

photo_camera Antonio Guterres és Volodimir Zelenszkij Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY/HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Miután Zelenszkij az ENSZ-főtitkárral négyszemközt tárgyalt, azt mondta, hogy az ENSZ-nek kell biztosítania az erőmű biztonságát.

photo_camera Recep Tayyip Erdogan, Volodimir Zelenszkij és Antonio Guterres Fotó: MURAT KULA/Anadolu Agency via AFP

Az ENSZ javasolta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttsége Kijevből látogasson el a zaporizzsjai atomerőműbe, Oroszország szerint viszont bármely misszió, amely az ukrán fővároson keresztül akar odajutni veszélynek teszi ki magát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt