Mostantól a Kilimandzsárón is szélessávú internettel lehet instázni

külföld
2022 augusztus 18., 06:25
comments 7

A tanzániai kormány nagy sebességű, szélessávú internetet telepített a Klimiandzsáróra, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

photo_camera Fotó: MICHAEL RUNKEL/robertharding via AFP

A Tanzania Telecommunications Corporation kedden telepítette a szélessávú hálózatot a csúcsra vezető út 3720 méteres magasságban található táborában, amit az ország információs minisztere, Nape Nnauye történelmi jelentőségűnek nevezett. Szerinte korábban kicsit veszélyes volt megmászni a hegyet internetkapcsolat nélkül. Elmondása szerint az év végére már az 5895 méter magas csúcson is lesz internetkapcsolat.

A Kilimandzsáróra évente 35 ezer ember próbál meg feljutni, emiatt a hegy fontos turisztikai bevételi forrása Tanzániának, de a szomszédos Kenyának is. A kormány tavaly jelentette be, hogy a Kilimandzsáró déli oldalán drótkötélpálya építését tervezik, emiatt a hegymászók és a környezetvédők is felháborodtak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.