Mostantól a Kilimandzsárón is szélessávú internettel lehet instázni

külföld
2022 augusztus 18., 6:25
comments 7

A tanzániai kormány nagy sebességű, szélessávú internetet telepített a Klimiandzsáróra, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

photo_camera Fotó: MICHAEL RUNKEL/robertharding via AFP

A Tanzania Telecommunications Corporation kedden telepítette a szélessávú hálózatot a csúcsra vezető út 3720 méteres magasságban található táborában, amit az ország információs minisztere, Nape Nnauye történelmi jelentőségűnek nevezett. Szerinte korábban kicsit veszélyes volt megmászni a hegyet internetkapcsolat nélkül. Elmondása szerint az év végére már az 5895 méter magas csúcson is lesz internetkapcsolat.

A Kilimandzsáróra évente 35 ezer ember próbál meg feljutni, emiatt a hegy fontos turisztikai bevételi forrása Tanzániának, de a szomszédos Kenyának is. A kormány tavaly jelentette be, hogy a Kilimandzsáró déli oldalán drótkötélpálya építését tervezik, emiatt a hegymászók és a környezetvédők is felháborodtak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt