TikTok-stílusú funkciót tesztel az Amazon

TECH
2022 augusztus 18., 09:44

Új funkciót tesztel az alkalmazásában az Amazon, ami a felhasználóknak TikTok-stílusú fotó- és videófeedet jelenít meg a termékekről, a vásárlók pedig ezeket kedvelhetik és oszthatják meg más felhasználókkal. Egyelőre ez a funkció - a Wall Street Journalnak nyilatkozó belső forrás szerint - csak az Amazonnál dolgozók kis részénél elérhető.

Az új funkció "Inspire" munkacímen fut, és egy kis gyémántalakú widgetként jelenik meg az Amazon főoldalán. Elképzelhető persze, hogy a jelenleg tesztüzemben lévő alkalmazás még sokat változik a megjelenésig, vagy végül ki sem adják.

photo_camera Az Amazon egyik "influenszer-nyaralásának" helyszíne Palm Springsben Fotó: JONATHAN LEIBSON/Getty Images via AFP

Az Amazon a legújabb tech-óriás, amelyik szeretne egy falatot a TikTok elsöprő népszerűségéből, de nem az első: a Meta (a "Reels" funkcióval) és a Google (a "Youtube Shorts"-szal) is elindított olyan alkalmazáson belüli szolgáltatásokat a közelmúltban, amelyek nagyon hasonlítanak a TikTokra. Ez nem meglepő: a Pew Research Center legutóbbi felmérése szerint a 13 és 17 év közötti tinédzserek nagyjából 67 százaléka használja rendszeresen a TikTokot, a titok pedig nagy eséllyel a formátumban rejlik.

Az Amazon több újítást is bevezetett nemrég, hogy a közösségi médiát használók szélesebb köréhez eljusson: az Amazon Influencer Program lehetővé teszi a tartalomgyártók számára, hogy személyre szabott linket hozzanak létre és saját oldalakat építsenek az Amazonon, cserébe jutalékot kapnak minden vásárlás után, ami a követőiken keresztül történik. És vannak már Amazon által szervezett privát wellnesshétvégék is - kizárólag influenszereknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.