Hoppál Péter államtitkárt találták a legalkalmasabbnak a Himnusz elzongorázására az állami kitüntetések átadóján

ZENE
2022 augusztus 19., 11:19
comments 18

Nem tudni, hogy a szervezők eleve az államtitkárt gondolták a legmegfelelőbbnek, vagy csak be kellett ugrania az eredeti zongorista helyett, mindenesetre a normalitás progresszióját meghirdető Hoppál Péter nem ugrott el a feladat elől:

lazán lekísérte zongorán a Himnuszt pénteken a Pesti Vigadó dísztermében, ahol Csák János kulturális és innovációs miniszter augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket adott át.

photo_camera Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára zongorán kísér a Himnusz éneklése alatt az állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadó dísztermében Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A díjak átadása előtt Csák János miniszter arról beszélt, hogy „vannak örök emberi jók, amelyek ápolása és elősegítése a kormányzat kötelessége, mint például a béke és biztonság, amely az alkotó tevékenység alapja, de ilyen a kötődés, a valahová tartozás is, mert gyökerek nélkül az ember csak sodródik a világban”.

Az ünnepségen Csák János miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára átadta a Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat díjakat.

photo_camera Vitályos Eszter a Vigadóban Fotó: Vitályos Eszter/Facebook

Vitályos Eszter és Hoppál Péter, a tárca kulturális államtitkára pedig a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat, valamint a Népművészet mestere díjakat adta át. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.