Putyin-jóbarát orosz sztárrapper indítja újra a volt Starbucks-kávézóláncot Oroszországban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 augusztus 19., 10:59
comments 4

Kávékóstolással egybekötött nagyszabású sajtóeseménnyel nyitották meg Moszkvában az első Stars Coffee-kávézót. A Novij Arbat utcán található „zászlósüzletbe” mától a „pórnép” is bemehet, legalábbis ha van 300-400 rubelje – az aktuális árfolyamok mellett több mint kétezer forintja – egy karamellás lattéra. A fizetőképes kereslettel kapcsolatban merülhetnek fel kételyek, a háború február végi kezdete óta az utóbbi két évtizedben alaposan kiszélesedett orosz felső középosztály tagjai közül több százezren elhagyhatták a hazájukat.

A lánc tulajdonosai ennek ellenére optimisták, és a nyitás alkalmából elmondták: a Starbucks által otthagyott összes egységet újra akarják indítani, ez országosan 130, Moszkvában 90 üzletet jelent. Anton Pinszkij, az ismert vendéglátóipari vállalkozó, aki számos magasra pozicionált éttermet nyitott az elmúlt években Oroszországban és külföldön, a terveik kapcsán kifejtette, már augusztus végéig további tíz kávézót nyitnak, és szeptember végére el szeretnének jutni a szóban forgó 130-ig.

photo_camera „Luxuskávét” készíteni egy új Stars Coffee-ban sem feltétlenül vidám dolog Fotó: PAVEL PAVLOV/Anadolu Agency via AFP

Így lesz-e, vagy sem, a jövő megmutatja, a közvélemény mindenesetre épp akkora érdeklődéssel figyeli a fejleményeket, mint a McDonald's-utód Vkuszno i Tocska, azaz Finom és Pont esetében – amely nem tűnik sikertörténetnek, legalábbis rendszeresen érkeznek hírek többek közt arról, hogy hiánycikk a hálózat éttermeiben a sült burgonya, mert idén gyatrán teljesítenek az orosz krumpliföldek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt