Putyin-jóbarát orosz sztárrapper indítja újra a volt Starbucks-kávézóláncot Oroszországban

külföld
2022 augusztus 19., 10:59

Kávékóstolással egybekötött nagyszabású sajtóeseménnyel nyitották meg Moszkvában az első Stars Coffee-kávézót. A Novij Arbat utcán található „zászlósüzletbe” mától a „pórnép” is bemehet, legalábbis ha van 300-400 rubelje – az aktuális árfolyamok mellett több mint kétezer forintja – egy karamellás lattéra. A fizetőképes kereslettel kapcsolatban merülhetnek fel kételyek, a háború február végi kezdete óta az utóbbi két évtizedben alaposan kiszélesedett orosz felső középosztály tagjai közül több százezren elhagyhatták a hazájukat.

A lánc tulajdonosai ennek ellenére optimisták, és a nyitás alkalmából elmondták: a Starbucks által otthagyott összes egységet újra akarják indítani, ez országosan 130, Moszkvában 90 üzletet jelent. Anton Pinszkij, az ismert vendéglátóipari vállalkozó, aki számos magasra pozicionált éttermet nyitott az elmúlt években Oroszországban és külföldön, a terveik kapcsán kifejtette, már augusztus végéig további tíz kávézót nyitnak, és szeptember végére el szeretnének jutni a szóban forgó 130-ig.

photo_camera „Luxuskávét” készíteni egy új Stars Coffee-ban sem feltétlenül vidám dolog Fotó: PAVEL PAVLOV/Anadolu Agency via AFP

Így lesz-e, vagy sem, a jövő megmutatja, a közvélemény mindenesetre épp akkora érdeklődéssel figyeli a fejleményeket, mint a McDonald's-utód Vkuszno i Tocska, azaz Finom és Pont esetében – amely nem tűnik sikertörténetnek, legalábbis rendszeresen érkeznek hírek többek közt arról, hogy hiánycikk a hálózat éttermeiben a sült burgonya, mert idén gyatrán teljesítenek az orosz krumpliföldek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.