Autóbomba ölte meg Putyin ideológusának lányát

augusztus 21., vasárnap 4:39
65

Bomba robbant az autóban, amit Darja Dugina vezetett szombat este Moszkva közelében, a nő meghalt a merényletben. Darja Dugina a meghatározó orosz ultranacionalista ideológus, Alekszander Dugin lánya, ugyanakkor ő maga is közszereplő volt politikai kommentárorként.

A hírek szerint Dugin és lánya együtt voltak egy eseményen szombat este, az apja viszont az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy egy másik autóval megy. Az orosz TASZSZ hírügynökség idézi a család egyik ismerősét, Andrej Krasznovot, aki szerint Dugina az apja autóját vezette, amikor felrobbant. Feltételezések szerint Alekszander Dugin lehetett a merénylet célpontja, de az is lehet, hogy mind a ketten azok voltak.

Darja Dugina

Alekszander Dugin befolyásos ideológus, nézetei visszaköszönnek nemcsak az orosz propaganda, hanem számos európai szélsőjobboldali szövegeiben is. Itt írtunk arról, hogy Orbán Viktor a nihilistázást is tőle tanulhatta. Az Oroszország-szakértők között ugyanakkor vita van arról, hogy mekkora a befolyása valójában a Putyin-rendszerben, vagy mennyiben inkább csak elhitette ezt magáról. A nemzetközi szélsőjobboldali hálózat építésében mindenképpen rendkívül aktív.

A jobboldalon Dugin.

Politikai kommentátorként a 29 éves Darja Dugina is az Ukrajna elleni háború elkötelezett támogatója volt. Ellene is érvényben voltak brit és amerikai szankciók dezinformáció terjesztése miatt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt