Gyurcsány: Nem lopunk, nincs zsidózás és cigányozás

POLITIKA
2022 augusztus 21., 13:06
comments 9
photo_camera Fotó: György Tücsök

„Azoknak, akik a DK-hoz kívánnak csatlakozni, mindig azt mondom: magunk között mindenről lehet vitatkozni, két dolgot kivéve. Azok tabuk. Azok megsértése nálunk bűn és azonnali szakításhoz vezet” - írja Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

A két tabu szerinte:

„Nem lopunk. A mi dolgunk vigyázni a közpénzre, és okosan használni. Ha a politikus lop, az olyan, mint amikor az orvos tudatosan megöli a beteget. Aki lop, azt elküldjük.”

„Nem sérthetsz senkit származása, hovatartozása miatt vagy azért például, hogy ki kit és hogyan szeret. Egyszerűen mondva, itt nincs zsidózás, cigányozás, négerezés, - ne adj Isten- románozás, buzizás és folytathatnám. Van, ahol ezt eltűrik, tessék odamenni, ha valaki így gondolkodik.”

Ezen a két dolgon kívül Gyurcsány szerint a DK-ban bármiről lehet vitatkozni. Arról, hogy Gyurcsány Ferenc egyre látványosabban „készülődik” a visszatérésre, bővebben itt írtunk. Megszólalásainak ugyanakkor ellenzéki kritikai vannak: a momentumos Donáth Anna például azt írta, aki a kormány közelgő bukására „készül”, az hamis reményekkel hitegeti a választókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.