Gyurcsány: Nem lopunk, nincs zsidózás és cigányozás

augusztus 21., vasárnap 13:06
11
Fotó: György Tücsök

„Azoknak, akik a DK-hoz kívánnak csatlakozni, mindig azt mondom: magunk között mindenről lehet vitatkozni, két dolgot kivéve. Azok tabuk. Azok megsértése nálunk bűn és azonnali szakításhoz vezet” - írja Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

A két tabu szerinte:

„Nem lopunk. A mi dolgunk vigyázni a közpénzre, és okosan használni. Ha a politikus lop, az olyan, mint amikor az orvos tudatosan megöli a beteget. Aki lop, azt elküldjük.”

„Nem sérthetsz senkit származása, hovatartozása miatt vagy azért például, hogy ki kit és hogyan szeret. Egyszerűen mondva, itt nincs zsidózás, cigányozás, négerezés, - ne adj Isten- románozás, buzizás és folytathatnám. Van, ahol ezt eltűrik, tessék odamenni, ha valaki így gondolkodik.”

Ezen a két dolgon kívül Gyurcsány szerint a DK-ban bármiről lehet vitatkozni. Arról, hogy Gyurcsány Ferenc egyre látványosabban „készülődik” a visszatérésre, bővebben itt írtunk. Megszólalásainak ugyanakkor ellenzéki kritikai vannak: a momentumos Donáth Anna például azt írta, aki a kormány közelgő bukására „készül”, az hamis reményekkel hitegeti a választókat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt