Újabb amerikai politikus látogatott Tajvanra

külföld
augusztus 22., 5:37

Eric Holcomb indianai republikánus párti kormányzó személyében ebben a hónapban immár a harmadik vezető amerikai politikus látogatott Tajvanra, ahol hétfőn a sziget elnökével is találkozott.

„A demokratikus szövetségeseknek most össze kell tartaniuk, és minden területen meg kell erősíteniük együttműködésüket” - jelentette ki Caj Jing-ven tajvani elnök, amikor hivatalában fogadta a kormányzót, akivel azt is közölte, hogy Kína katonailag fenyegeti a szigetet.

Holcomb a tajvani félvezető-gyártó vállalatok képviselőivel is találkozik, hogy a globális chiphiányról egyeztessen velük, miután a sziget a világ egyik vezető chipexportőre.

Augusztus elején Nancy Pelosi, a szövetségi képviselőház elnöke látogatott Tajvanra, ami miatt a szigetet szakadár tartományának tekintő Kína felháborodásának adott hangot, hadgyakorlatba kezdett a sziget körül, és szankciókkal sújtotta Pelosit.

Tajvan a kínai kommunisták polgárháborús győzelme, 1949 óta de facto saját kormánnyal rendelkezik. A tajpeji vezetés elutasítja Peking szuverenitását, és azt hangoztatja, hogy csak a sziget lakói dönthetnek a saját jövőjükről. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt