Távozik Németh Balázs az állami tévétől

Média
2022 augusztus 23., 16:03
comments 32

Közös megegyezéssel távozik az állami médiától Németh Balázs, az M1 Híradójának bemondója, közölte az MTVA.

„A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja több éves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA.”A hírről korábban a Media1.hu számolt be.

photo_camera Fotó: M1

Az MTVA közleménye szerint Németh Balázs, aki 2015-ös megalakulása óta dolgozott a csatornánál, „számos alkalommal bizonyította magas szintű szakmai hozzáértését, amelynek elismeréseként 2021-ben átvehette a közmédia egyik legrangosabb kitüntetését, az Egyesy Géza-díjat”

„A közmédia ezúttal is köszöni és elismeri Németh Balázs hírterületen végezett szerkesztői és műsorvezetői munkáját, jövőbeni feladataihoz, az előtte álló kihívásokhoz sok sikert kíván!”

Németh Balázs nemcsak a Facebook-oldalán, de közpénzből fenntartott műsorvezetői székében is szívesen kifejezte politikai szimpátiáját. Két éve elmarasztalta a Médiatanács a Híradót, amiért Németh úgy vezette fel a Hadházy Ákos parlamenti táblás akciójáról szóló hírt, hogy „primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.