Akár az EU Bíróságig is elmegy a Ryanair a fogyasztóvédelmi bírság miatt

közlekedés
2022 augusztus 24., 13:31
comments 6

Bíróságon fellebbezi meg a Ryanair az augusztus elején kiszabott 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, erősítette meg a szerdai közleményében a légitársaság.

„A magyar kormány döntésénél, miszerint extraprofitadót szab ki a veszteséges légitársaságokra, csak egy dolog idiótább: hogy a magyar fogyasztóvédelmi hatóság büntetést szabott ki a Ryanairre, és a döntését előbb közölte az igazságügyi miniszterrel, mint a légitársasággal” - mondta Michael O’Leary, a cég vezetője.

Azzal érvelt, hogy az uniós jog garantálja, hogy a légitársaságok szabadon állapítsák meg a viteldíjakat és hárítsák át az adókat a fogyasztókra. „A magyar kormányt és a fogyasztóvédelmi hatóságot is kötik ezek az uniós jogszabályok” - mondta.

O’Leary azt is megismételte, hogy készek akár az EU Bíróságra is elmenni, ha nem járnak sikerrel.

Varga Judit augusztus 8-án jelentette be, hogy fogyasztóvédelmi eljárás keretében 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair-DAC légitársaság, mert tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A Ryanair közleménye szerint az, hogy ezt Varga előbb jelentette be a Facebookon, minthogy a cég értesült volna, egyértelműen bizonyítja a politikai nyomásgyakorlást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.