Bulgáriában szeptembertől nem lesz kötelező a karantén

koronavírus
2022 augusztus 24., 14:05

Az influenza és más légúti megbetegedést okozó vírusok között fogja számon tartani Bulgária a koronavírust –írja az rtl.hu a járvánnyal foglalkozó bolgár munkacsoport miniszterelnöki tanácsadójára hivatkozva.

Radka Argirova elmondta, hogy naponta mintegy ezer új fertőzést regisztrálnak Bulgáriában, de az intenzív osztályokon ápolt betegek száma 50 alatti. Az országban csütörtöktől megszűnik a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, de megmarad többek között a kórházakban, a gyógyszertárakban és az idősotthonokban.

A koronavírussal fertőzötteknek és a kontaktszemélyeknek a szeptemberi tanévkezdéssel bevezetett rendben már nem lesz karanténkötelezettségük.

Bulgáriában közel 38 ezer ember halt meg a koronavírus-járványban, ez a lakosság 0,6 százaléka. Az EU-ban itt a legalacsonyabb a beoltottak aránya. Teljes védettsége a lakosság valamivel több, mint 31 százalékának van, az emlékeztető oltást 12 százalék kapta meg. A halálozások arányát tekintve Bulgária a második helyen áll Peru után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.