Djokovic továbbra sincs beoltva, nem tud elindulni a US Openen

sport
2022 augusztus 25., 14:54
comments 4
Novak Djokovic a 2020-as Australian Open döntőjében, hol az osztrák Dominic Thiemet győzte le
photo_camera Novak Djokovic a 2020-as Australian Open döntőjében, ahol az osztrák Dominic Thiemet győzte le Fotó: Greg Wood/AFP

A közösségi oldalain számolt be arról Novak Djokovic szerb teniszező, hogy nem vesz részt az idei US Openen az Egyesült Államokban.

Djokovic szó szerint azt írta: „sajnos nem fog tudni elutazni New Yorkba” ezúttal, hogy részt vegyen a tornán. És bár a posztjában nem részletezte, az oka ennek nyilvánvalóan az, hogy a teniszező továbbra sem vett fel oltást a koronavírus ellen.

link Forrás

A szerb játékos ezért volt kénytelen kihagyni az év első tornáját is Melbourne-ben, az Australian Openen.

Akkor hatalmas balhé kerekedett abból, hogy miután csapata megpróbálta megvezetni a hatóságokat, másodszor is megvonták a játékos vízumkérelmét, és végül kitoloncolták az országból.

Djokovic később azt nyilatkozta, hogy bár nem oltásellenes, inkább feláldoz trófeákat, semmint hogy beoltassa magát.

Ez nem kis áldozat részéről, mert még mindig van esélye arra, hogy ő legyen minden idők legeredményesebb teniszezője. Legnagyobb riválisának, a spanyol Rafael Nadalnak 22, neki 21 Grand Slam-trófea van a vitrinjében.

Az Egyesült Államokba jelenleg csak koronavírus elleni oltással lehet beutazni.

Idén Párizsban és Wimbledonban el tudott indulni a szerb - utóbbi tornát meg is nyerte -, de New Yorkban nem lesz ott.

Hétfőn veszi kezdetét az év utolsó Grand Slam-tornája Flushing Meadows-ban, és szeptember 11-ig tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.