Kizárt, hogy a fűtési költségek miatt távoktatás legyen az iskolákban

oktatás
augusztus 25., 17:31
comments 23

Maruzsa Zoltán a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján a Hvg.hu cikke szerint elmondta, tisztában van a kormány azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt valahogy kompenzálni fogják számukra. A köznevelésért felelős államtitkár kizártnak nevezte, hogy a fűtési költségek miatt távoktatást vezessenek be a küszöbön álló tanévben. Már csak azért is, mert a koronavírus-járvány idején elrendelt karantén alatt nem csökkent, hanem nőtt a gázfogyasztás az országban. Az intézmények helyett a családok állták a költségeket, ezt a kormány az államtitkár szerint nem engedheti meg.

A Hvg.hu azt írja, miután Maruzsa a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények vezetői előtt beszélt, szavai jelenthetik azt is, hogy a kormány megsegíti a nem állami intézményeket is.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Gulyás Gergely miniszter korábbi szavai alapján biztos, hogy fenntartóként az állam több területen állja a többletköltségeket, és bár kormánydöntés még nincs, az irány az, hogy a szociális intézményeket, kórházakat és iskolákat minden körülmények között nyitva kell tartani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt