Karácsony: Mi a túró köze van a veszélyhelyzetnek ahhoz, hogy az Erzsébet hídon a buszsávban tárolják a pirotechnikai eszközöket?

Budapest
augusztus 26., 7:29
comments 39

„Bocsánat, de mi a túró köze van a veszélyhelyzetnek ahhoz, hogy Budapesten az utcán vagy az Erzsébet hídon a buszsávban tárolják a pirotechnikai eszközöket?”

A fentiek Karácsony Gergelyből fakadtak ki a Klubrádió Esti gyors című műsorában, miután kiderült, hogy a kormány úgy döntött, nem fizet közterület-használati díjat a tűzijáték miatt lefoglalt fővárosi területek után, annak ellenére sem, hogy egy héttel eltolták a tűzijáték idejét. A döntést a kormány az ukrajnai háború miatt elrendelt veszélyhelyzettel indokolta.

A 24.hu szemléje szerint a főpolgármester az indoklást „hatalmi hübrisznek” nevezte, szerinte az Orbán-kormány azt hiszi, hogy mindent megtehet.

Karácsony azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben, már csak elvi szempontok miatt is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt